100% Adrenaline

 
Flyboarden is uniek binnen de watersport. Je hebt geen ervaring of kracht nodig om hier plezier uit te hebben. Dit betekent dat iedereen ermee om kan gaan, ongeacht hoe oud of hoe fit je bent!
 
Het enige wat je nodig hebt is een korte introductie en een zwemvest. Deze krijg je van een van onze instructeurs voordat je begint met Flyboarden. Heb je dit achter de rug, dan ga je het water in om de talloze mogelijkheden van het Flyboard te ontdekken!

Wat is een Flyboard ?

Het Flyboard bestaat uit een board met daarop twee vaste schoenen. Onder het board zit een kunstof frame die zorgt voor het drijvende vermogen van het Flyboard, en tussen dit frame zit weer een buizenstelsel. Dit buizenstelsel bestaat uit zogeheten water-uitlaatpunten én een koppeling die de waterslang verbind met een waterscooter. Tot voor kort werd bij het Flyboarden gebruik gemaakt van zogenoemde armjets. Sinds 2013 zijn deze armjets weggelaten wat er voor zorgt dat je een nog grotere beleving van vliegen en vrijheid kan ervaren..

Flyboarden, Hoe werkt het?

Het flyboard bestaat uit schoenen met motoren die met een slang verbonden zijn met een waterscooter. Het water wordt via die slang dan uit het meer gezogen, waarna het met hoge snelheid uit de motoren wordt geblazen. De bestuurder van de waterscooter kan zelf de ‘waterkracht’ van de motoren regelen.

Wil je zelf eens uit de zee springen zoals een dolfijn? Dan zal er nu een enorme (water)wereld voor je opengaan dankzij de uitvinding van de Fransman Franky Zapata. Met de ‘Flyboard’ kan je immers door het water klieven en sprongen maken naar believen. Het vraagt wel enige behendigheid vooraleer je de flipper in jou kan laten naar boven komen.

FLYBOARD met les van instructeur


Voor groepen vanaf 6 personen hanteren we een groepskorting. Neem contact met ons op voor meer informatie. op aanvraag
Uw experience opnemen met de GoPRO incl SD geheugenkaart. € 15 extra
FLYBOARD EXPERIENCE 50 MINUTEN € 100
FLYBOARD EXPERIENCE 40 MINUTEN € 75
FLYBOARD EXPERIENCE 30 MINUTEN € 50

Flyboardles Alleen of met groep

Flyboarden is deels wakeboarden, gedeeltelijk jetskiën en deels een kermis attractie allemaal ineen. Vanaf het moment dat je voor het eerst de lucht in gaat met de begeleiding van je gecertificeerde flyboard-instructeur en piloot, zul je een gevoel van opwinding ervaren als geen ander. Flyboard piloten houden zichzelf en de industrie aan de hoogste veiligheidsnormen en flyboarden wordt gedaan onder de strengste supervisie, zodat het plezier het hoogtepunt is van elke sessie. Flyboarden kan worden gedaan bij extreme watersport als een individu of als een groep, dus bel ons voor het boeken van uw eerste vlucht!

Er is een reden waarom vliegboardinstructeurs hun opleiding zo serieus nemen; van voordat je voor het eerst in de flyboard wordt vastgebonden, willen ze in staat zijn om elk belangrijk detail door te geven van hoe de dingen werken en hoe je eerste flyboard-les zal verlopen. Niet iedereen is een hoogvlieger na hun eerste flyboard-les; in feite doen de meeste mensen dat niet. Maar als je ontspant, luister naar de instructeurs, je zult een geweldige tijd hebben en je eerste flyboard-les zal er een zijn van velen. Het doel van onze instructeurs is om veilig te zijn en plezier te hebben; dat is waar je eerste flyboardles over gaat. Natuurlijk willen we dat je de touwen leert, zodat je volgende les nog natuurlijker is dan de eerste. Bekijk daarom onze pakketten en kijk wat het beste voor u werkt en bel ons om uw eerste flyboard-les vandaag te plannen.

Reserveer wel van te voren

Wanneer u een les bij extreme waterport boekt, zullen we elk detail met u doornemen: datum, tijd, locatie en bevestig het aantal mensen in uw sessie. We geven les van individuele lessen tot groepen van 12. We hebben 30 en 40minuten lessen voor individuen, een "semi-privé" les van 50 minuten voor maximaal twee personen en onze groepslessen duren twee, vier en acht uur voor verschillende grootte groepen. U kunt alle pakketten op onze website bekijken of ons op elk gewenst moment opbellen. We zijn flexibel en kunnen op tijd met u werken, en uw groepsgrootte, dus laat ons gewoon weten wat u zou willen doen. Onthoud onze veiligheidsrestricties, die worden behandeld in onze FAQ-sectie. En bel ons natuurlijk met pre-flight zorgen, zodat u ontspannen met ons mee kunt vliegen en klaar bent om te vertrekken.

Als dit niet je eerste flyboardles is, of nooit bij ons heb gevlogen of ergens anders eerst ben geweest, laat het ons weten en we zorgen ervoor dat je instructeur klaar is voor je niveau van expertise. Als je voor een groepsles komt, laat ons dan weten of er ook ervaren flyboarders zijn, zodat we dingen kunnen voorbereiden zodat iedereen plezier heeft en de instructie krijgt die ze nodig hebben. Bij extreme watersport willen we dat je geniet van elke vlucht die je met ons maakt, zodat je het kunt vertellen en al je vrienden kunt vertellen over je meest opwindende extreme ervaring! Dus kies een datum en bel ons, we staan ​​voor je klaar om met ons mee te vliegen!

Voel je je meer Rocketman dan Superman probeer dan ook eens het JetPack !


Vraag en Antwoord

1Kan ik Flyboarden ?
Leren om met de Flyboard te vliegen is veel eenvoudiger dan je zou denken. Veel mensen vragen ons hoe moeilijk het is om te vliegen. Wanneer de juiste instructie wordt gegeven, en ervan uitgaande dat de student de aanwijzingen kan volgen, zullen de meeste mensen uit het water zijn en in de eerste vijf minuten vliegen, en velen binnen 30 seconden. Tijdens de les leert u de juiste stuurbedieningen, taxipositie, vliegpositie, herstel en landing. Na ongeveer 20 minuten zou je gemakkelijk de basis kunnen hebben en een goede controle hebben over je bewegingen over het water. Sommige mensen hebben een goed evenwicht en een natuurlijke aanleg en zullen daarom sneller leren, maar iedereen zal een geweldige tijd hebben terwijl ze leren vliegen.
2Is Flyboarden veilig ?
Ja tuurlijk ! Het flyboard heeft een goed drijfvermogen en je bent goed uitgerust met een zwemvest. Uw gecertificeerde instructeur heeft te allen tijde controle over het vermogen van de waterscooter en zal u alle nodige tips geven die u noig heeft te kunnen vliegen.
3Hoe hoog kan het Flyboard ?
De meeste beginners komen uit het water en leren de basismanoeuvres op ongeveer halve meter boven het water en kunnen bij hun eerste poging tot ongeveer 2 meter stijgen! Meer ervaren Flyboarders vliegen van 2 tot 20 meter in de lucht en kunnen een maximale hoogte van ongeveer 32 meter bereiken!
4Wat is de minimale leeftijd en het maximale gewicht ?
Vanaf 12 jaar kan je komen flyboarden, hoverboarden en jetpacken bij Extreme Watersport. Er is geen maximaal gewicht. Wanneer een persoon boven de 120 kilo is, zal het flyboard, hoverboard of jetpack alleen minder hoog de lucht in gaan.
5Kan ik mij omkleden op locatie ?
Ja, het is mogelijk om u om te kleden op de locatie in onze omkleedruimte. U krijgt een zwemvest van ons in bruikleen.
6Ik wil meer informatie over Flyboarden ?
Bekijk dan de Flyboarden pagina van WikiPedia.